02.04.2015

Всеукраїнський тиждень дитячого читання розпочався!
Смайлик



    18 березня малеча з задоволенням прийняла участь у ляльковому коловороті «За високими горами, за синіми морями», який складався з конкурсів, вікторин, рухливих ігор, але найголовніше, силами четвертокласників було показано лялькову виставу «Як образили книжку». Це ще раз нагадало дітям, як потрібно поводитися з книгою, любити її і при необхідності лікувати.























            19 березня учні 5-го класу зустрілися на бібліотечному перехресті «Читаю я, читай і ти!» зі своїми однолітками, які розповіли їм про те, чому вони люблять читати, чому приходять в бібліотеку, про свої улюблені книги, а в кінці своєї розповіді кожен з виступаючих побажав процвітання своїй бібліотеці. Звичайно на бібліотечному перехресті були і літературні конкурси, і бліц-вікторини, і презентація нових книг та періодики.























        20 березня в бібліотеці працював інформаційний консультпункт «Мудрість із сивої давнини». Бібліотекар читального залу старшого відділу проінформувала читачів про книги, які дають відповідь, з чого все починалося. Одна з таких священних книг – Велесова книга, яка ввібрала в себе кілька тисяч років нашої трагічної і героїчної історії. До безцінного духовного надбання українського народу органічно ввійшли трипільська культура і Велесова книга, Софія Київська і «Слово о полку Ігоревім», філософія Григорія Сковороди і поезія Тараса Шевченка. Вони резонують з кожною добою української історії, формують наше світорозуміння.











                                                         
      Нас оточує загадковий і дивний світ. Він зберігає тисячі загадок. 23 березня до Тижня дитячої книги в бібліотеці була підготовлена виставка-інсталяція "Мільйон таємниць і загадок". Розкрити ланцюжок таємниць, приміряти на себе роль чарівників підлітки зможуть прочитавши книги, представлені на виставці.




















        




    Бібліосалон "Візаві" зустрічає гостей. 26 березня відбулася презентація робіт вихованки Запорізького міського дитячого ботанічного саду Яковлєвої Діани. Особливо приємно, що ця зустріч відбулася на Тижні дитячої книги і ми в особі гостей набули нових наших читачів. Викладач Діани, а також керівник гуртка "Фарби природи", Катирєва Надія Костянтинівна представила роботи своєї учениці, розповівши про різні техніки малювання, які використовувала Діана. Про себе, свої роботи, про те, як все починалося розповіла і сама юна художниця. Не забули ми і про наших нових читачів, провівши екскурсію і познайомивши їх з фондом бібліотеки та наданими послугами.




















На Тижні дитячого читання ми відвідали давніх нашіх друзіввихованців Запорізького обласного дитячого протитуберкульозного санаторію. Зустріч була присвячена Міжнародному дню води. Всі разом ми вирушили в аква- круїз «По морях, по хвилях». Під час подорожі діти проявили своє вміння швидко і якісно виконувати різні завдання:
- змогли пройти випробування під час шторму на кораблі;
- прийняти вірне рішення в інтелектуальному конкурсі;
- принести великий улов, приймаючи участь в естафеті «Рибалки» та ін.
     За кмітливість та активність діти отримали цікаві книги та солодощі.

























       Завершується Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. 1 квітня в бібліотеці працював салон  цікавих зустрічей "Літературні скарби сучасності". В салон завітали шестикласники школи № 18, а також починаюча поетеса Некрасова Діана, учениця 5-го класу школи № 12. На ура пройшли такі тури, як "Ерудит-лото", "Зазирни в тлумачний словник", "Літературні грінки", "Веселий художник". Тиждень завершився яскраво і приємними спогадами.















                                                            Мир смайликов картинки

Комментариев нет:

Отправить комментарий