15.04.2014

Дякуємо тобі, Букварику!!!



 
Непомітно пройшов перший рік навчання. Прочитана остання сторінка Букваря. Вже читається легко, швидко. Хочеться ще щось прочитати, пізнати нове. До нас в бібліотеку завітали першокласники навчального комплексу «Світанок».  Діти побачили презентацію найкрасивіших та незвичайних бібліотек світу, почули історію розвитку книги, бібліотеки. Жаба-мандрівниця розповіла першокласникам правила поведінки в бібліотеці, а діти їй у відповідь, як поводитися з книгою, а також читали вірші, гуморески і, звичайно, були загадки, цікаві ігри та вікторини. Після екскурсії по бібліотеці урочисто відбулася посвята в читачі.

08.04.2014

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ В НАШІЙ БІБЛІОТЕЦІ!!!











Протягом тижня щодня в бібліотеці  лунає веселий дитячій сміх, проходять цікаві заходи, конкурси, ігри та вікторини. Традиційними є дні прощення боржників "Явка з повинною". Ми збираємо юних користувачів молодшого шкільного віку в дружнє, сімейне коло. Тому що всіх їх об’єднує любов до книги, а також наше чудове свято. В перший день тижня  для дітей було організовано гранд - ринг "Казкам - ура".



Другий день тижня відкрив  для дітей кольоровий світ закладок. Ми презентували виставку - конкурс
"Моя закладка - найкраща". В ній прийняли активну участь: Михайлівська дитяча  музична школа, а саме відділення образотворчого мистецтва, ЗОШ № 12, школа мистецтв № 4.
   



 
Всі закладки чудові, зроблені від душі. Наші читачі та іх батьки обрали переможців:
Гусаров Сергій - ЗОШ № 12 - 3 Б
Свиридович Тимофій - ЗОШ № 12 - 3 Б
Шахнір Віка - ЗОШ № 12 - 3 В 
Учні школи мистецтв № 4:
Кулач Дарина
Бешир Діана
Сизоненко Ліза
Чернієнков Максим 

Конкурс закладок закінчився, але учні школи мистецтв № 4 продовжували радувати нас і читачів оригінальними, яскравими закладками.

 

  Третій день тижня було присвячено дитячій "бондіані", а точніше книгам запорізької письменниці Олени Борисівни Сумської.  


 


  Четвертий день тижня пройшов у формі спілкування бібліографа і відвідувачів. Тема:"Ілюстрація в книжках". Бібліограф розповів про відомих дитячих письменників Сутєєва В. та Чарушина Є., які не тільки писали книги, а й ілюстрували їх. Всі бажаючі спробували себе в ролі художників. 



 



На п’ятий день Всеукраїнського тижня дитячого читання та до  Міжнародного дня Інтернету був святково нагороджений 1000 відвідувач нашого інтернет залу. Ним став учень ЗОШ № 12 Гриценко Артем. 






 Тиждень дитячого читання закінчився, але не закінчилося спілкування дітей з книжкою. Гостинно запрошуємо до бібліотеки, щоб поринути в цікавий світ дитячої книги!!!