16.10.2013

Святковий колаж "З любов`ю до рідного краю"


Жовтень у Запоріжжі починається зі свят. І першим місто святкує свій День народження. Дитяча бібліотека ім. В. Дубиніна присвятила цієй події бібліоекскурсію «Пізнай своє місто», в якій прийняли активну участь учні 3-4 класів ЗОШ № 12. Всі разом, хоча і віртуально, ми пройшли головною вулицею Шевченківського району проспектом Моторобудівників, зупиняючись біля вартих уваги місць. А далі був проспект Леніна з зупинками біля визначних пам’яток міста.
14 жовтня наш славетний край відзначив два великих свята – 70-річчя визволення Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників та День козацтва. В бібліотеці було проведено урок мужності «Забуттю не підлягає». Своїми спогадами з учнями 5, 7 класів школи № 12 поділився учасник партизанського руху Вовк Анатолій Павлович. Діти побачили кінохроніку Великої вітчизняної, почули історії подвигів двадцятилітніх хлопців та дівчат, згадали пам’ятники героям тих трагічних років, які встановлені у нашому місті. Учням також була представлена тематична викладка книг.
14 жовтня дитяча бібліотека ім. В. Дубиніна прийняла участь у мітингу, присвяченому 70-річчю визволення Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників. На заході були присутні учні 1-11 класів ЗСШФК № 18. Бібліотекар стисло розповів про нічний штурм Запоріжжя, історії подвигів солдат-визволителів міста, іменами яких названи вулиці, а також було представлено книги про подіїї тих трагічних часів. До меморіальної дошки Герою Радянського Союзу Петру Іванову було покладено квіти.
День козацтва наша бібліотека відсвяткувала разом з учнями 9 класу школи № 12. На зустріч в бібліосалон «Візаві» було запрошено давнього друга бібліотеки актора Нового театру Московцева Дмитра Миколайовича, який представив авторську програму «Зачарований скарб» про духовні цінності Запорізького краю. Козацькими піснями, віршами, байками Павла Глазового актор супроводжував свій виступ, а також дітей зацікавила розповідь та фотографії про зйомки фільму «Тарас Бульба», в якому знімався Дмитро Миколайович.


02.10.2013

Віртуальна екскурсія «Цей дивовижний світ бібліотек»


23, 24 й 25 вересня 2013 року об 11-00 годині в дитячій бібліотеці ім. В. Дубиніна відбулась віртуальна екскурсія «Цей дивовижний світ бібліотек» для учнів 1-5 класів ЗСШФК № 18, яка була приурочена до Всеукраїнського дня бібліотек. Дітей зустріла мудра сова, яка познайомила малечу з історією бібліотеки, навчила поважати книгу, провела літературну вікторину. Читачі поринули в світ книги та бібліотеки за допомогою сучасних компютерних технологій, зокрема милувалися найкрасивішими книгозбірнями світу.  Малеча з задоволенням прийняла участь в запропонованих рухливих музичних іграх та конкурсах.